De World Superbikes-gemeenschap is verwoest door de dood van Victor Steeman, slechts 22 jaar oud.
Steeman was afgelopen weekend betrokken bij een horrorcrash tijdens de FIM Supersport 300 World Championship Race 1 in Portugal.

Hij was een van de vele motoren die betrokken was bij het incident in bocht 14 op het Autodromo Internacional do Algarve.
Hij werd overgevlogen naar het ziekenhuis van Faro met ernstig hoofdletsel toen de race een rode vlag kreeg, waar hij later stierf.

In een verklaring zei zijn familie: “Iets waar je als ouder van een motorcoureur altijd al bang voor was, is nu gebeurd. Onze Victor kon deze laatste race niet winnen.

“Ondanks het ondraaglijke verlies en verdriet zijn we enorm trots om met jullie te delen dat onze held door zijn overlijden vijf andere mensen heeft kunnen redden door zijn organen te doneren.

“We willen iedereen bedanken voor de manier waarop jullie de afgelopen dagen bij ons hebben geleefd. We zullen onze Victor enorm missen.”

Steeman had tot nu toe in de loop van het seizoen vier overwinningen en vijf podiumplaatsen behaald en was nog steeds in de jacht om tot wereldkampioen te worden gekroond.

Het markeert de tweede dood binnen de motorgemeenschap in slechts een paar dagen, na het overlijden van Chrissy Rouse op 26-jarige leeftijd.
Na het tragische nieuws is er een groot aantal eerbetuigingen aan Steeman gebracht.

WorldSBK plaatste op Twitter: “We zijn diep bedroefd om het verlies van WorldSSP300-rijder Victor Steeman te melden.

“De WorldSBK-familie wil al onze liefde sturen naar zijn familie, team en geliefden. Een geweldige persoonlijkheid, een felle racer en een erfenis die voor altijd in onze paddock is ingebed.
‘Rij in vrede, Victor.’

MotoGP voegde toe: “Het is met grote droefheid dat we het overlijden van WorldSSP 300-rijder Victor Steeman hebben vernomen.

“Iedereen binnen de MotoGP-familie betuigt ons medeleven aan de familie, vrienden en het team van Victor in deze moeilijke tijd.

‘Rij in vrede, Victor.’
Collega-renner Glenn Irwin zei: “Rust in vrede Victor Steeman. Veel te vroeg genomen.”

Author

Senior editor.

Comments are closed.