Victor Steeman was een Nederlandse motorrijder. Hij nam deel aan het Supersport 300 Wereldkampioenschap tot aan zijn dood na een crash op het Portimão 2022 Wereldkampioenschap Superbike tijdens het Supersport 300 Wereldkampioenschap 2022.

Victor Steeman dood

De vroegtijdige dood van Victor Steeman op 22-jarige leeftijd heeft de World Superbikes-scene geschokt.
Tijdens het weekend in Portugal raakte Steeman betrokken bij een angstaanjagende botsing tijdens de openingsrace van het FIM Supersport 300 Wereldkampioenschap.

Hij was een van de vele motorfietsen die betrokken waren bij het ongeval op bocht 14 van het Autodromo Internacional do Algarve.
Omdat de race een rode vlag had, werd hij met ernstig hoofdletsel overgevlogen naar een ziekenhuis in Faro. Daar overleed hij later.

View this post on Instagram

A post shared by The Hard Compound (@thehardcompound)

Zijn familie heeft de volgende verklaring afgegeven:

“Iets waar je als ouder van een motorcoureur altijd al bang voor was, is nu gebeurd. Onze Victor kon deze laatste race niet winnen.

“Ondanks het ondraaglijke verlies en verdriet zijn we enorm trots om met jullie te delen dat onze held door zijn overlijden vijf andere mensen heeft kunnen redden door zijn organen te doneren.

“We willen iedereen bedanken voor de manier waarop jullie de afgelopen dagen bij ons hebben geleefd. We zullen onze Victor enorm missen.”

Steeman had tot nu toe in de loop van het seizoen vier overwinningen en vijf podiumplaatsen behaald en was nog steeds in de jacht om tot wereldkampioen te worden gekroond.

Het is de tweede dood binnen de motorgemeenschap in slechts een paar dagen, na het overlijden van Chrissy Rouse op 26-jarige leeftijd.
Na het tragische nieuws is er een groot aantal eerbetuigingen aan Steeman gebracht.

WorldSBK plaatste op Twitter: “We zijn diep bedroefd om het verlies van WorldSSP300-rijder Victor Steeman te melden.

“De WorldSBK-familie wil al onze liefde sturen naar zijn familie, team en dierbaren. Een geweldige persoonlijkheid, een felle racer en een erfenis die voor altijd in onze paddock is ingebed.
“Rij in vrede, Victor.”

MotoGP voegde toe: “Het is met grote droefheid dat we het overlijden van WorldSSP 300-rijder Victor Steeman hebben vernomen.

“Iedereen binnen de MotoGP-familie betuigt ons medeleven aan de familie, vrienden en het team van Victor in deze moeilijke tijd.

“Rij in vrede, Victor.”
Mederijder Glenn Irwin zei: “Rust in vrede Victor Steeman. Veel te vroeg genomen.”

Victor Steeman lijk foto’s

Victor Steeman dode foto’s zijn nog niet vrijgegeven, maar dat kan vanwege het respect voor het overlijden niet gebeuren.

Victor Steeman lijk foto's
Victor Steeman lijk foto’s

Author

Senior editor.

Comments are closed.